Logo Met-KX Music & Sites

Drummen doe je zo!

Les 1: Met handen en voeten

Volg de aanwijzingen op deze pagina. . .en ik beloof je dat je drumt voordat deze pagina klaar is met laden. De oefeningen zijn gewoon aan je bureau op kantoor te volgen. Je hoeft nog niet meteen een drumstel aan te schaffen. Plus zonder echte trommels is wel zo fijn voor je collega’s.

Zo eenvoudig is het om een drummer te worden (geintje)!

Tik met je rechterhand VIER keer op het bureau voor je

EEN. . .TWEE. . .DRIE. . .VIER.

Dit doen we nog een keer, maar nu trap je met je rechtervoet bij de EERSTE tel op de grond en tik met je linkerhand bij de DERDE tel op het bureau voor je. Hieronder wordt dit nog even schematisch weergegeven:

TELLEN1234
R = RECHTERHANDRRRR
L = LINKERHANDL
V = RECHTERVOETV

Begin langzaam en bouw daarna de snelheid op. Hou het tempo vast! Herhaal dit patroon totdat je het gemakkelijk uit je hoofd kunt spelen.

Het zal zo’n 4 a 5 minuten volledige concentratie vragen in je middagpauze, voordat het eenvoudig te doen wordt.

Luister naar de Standaard Rock Beat.

En dan nu de leuke kant van het verhaal!

Zet wat muziek op, maakt niet uit wat….Er is 45 procent kans dat het lied dat je kiest in deze beat-categorie valt. Luister goed naar de muziek……Hoor je de drums?Luister naar het pompende geluid van de bass drum. Laat je voet meegaan met de bass drum in de muziek.

Vervolgens, probeer de snaredrum te ontdekken in hetzelfde lied. Deze zal tegenovergesteld aan de bass drum vallen en heeft een hoger, meer klappend geluid. Tik met je linkerhand mee met de snaredrum.

Lukt het je om op tijd het lied te volgen met je voet en linkerhand, dan ben je aan het drummen.

Voeg tenslotte je rechterhand toe (cymbal) zoals boven is aangegeven. Maak het je gewoon om dit te doen bij ieder lied dat voorbij komt.

En dan…als een toverslag bij heldere hemel…..begin je een drummer te worden! Het meest schokkende nieuws is dat je bovenstaande beat in ongeveer 5 van de 10 liedjes die voorbij komen, kunt toepassen.

OK, er is nog wel wat meer te leren, maar daarvoor heb je allereerst een minuut of vijf nodig om DRUM NOTATIE te leren lezen.