Onderhoud

Nadat ik jouw nieuwe website heb opgeleverd, kunt je zelf teksten en afbeeldingen aanpassen en toevoegen, dat is namelijk de kracht van een CMS. Maar naast dit onderhoud, dient er ook regelmatig onderhoud te worden uitgevoerd op de programmatuur. Met enige regelmaat komen er updates uit WordPress en de gebruikte onderdelen. Het draaien van een website met verouderde programmatuur betekent een groter risico lopen op gehackt te worden. Je kunt dit risico aanzienlijk verkleinen door de software up-to-date te houden. Voorkomen is beter dan genezen!

Iedere site bestaat uit een aantal verschillende onderdelen: de basissoftware (WordPress) en daarnaast de optioneel geïnstalleerde uitbreidingen zoals componenten, modules, plugins, taalbestanden en templates. Al deze onderdelen hebben dus regelmatig onderhoud nodig. Met-KX Music & Sites kan jou deze zorg uit handen nemen. Maak gebruik van onze onderhoudscontract, dan zorg ik ervoor dat jouw site veilig blijft draaien.

De kosten van een onderhoudscontract bedragen € 10,- per maand, waarbij je een contract afsluit voor de looptijd van een jaar.
Wat zit hier dan allemaal in?

  • Veilige updates van WordPress
  • Veilige updates van alle extra onderdelen op je website (zoals componenten, plugins en thema’s)
  • Wekelijkse backup van de website
  • Wekelijkse controle website op veiligheid en performance

Let op!
Onder updates vallen standaard geen upgrades van WordPress. Een upgrade betekent een overgang naar een nieuwe hoofdversie. Deze past niet alleen de basissoftware aan, maar ook de achterliggende database in veel gevallen. Daarnaast moeten diverse componenten worden voorzien van een andere versie. Dit proces is een heel stuk ingrijpender.

Mocht je een migratie van jouw site willen laten uitvoeren, neem dan contact met mij op. Ik zal je dan een passende offerte doen, op basis van jouw huidige website.

Share This