Logo Met-KX Music & Sites

Webshops

Je hebt een fantastisch idee voor een webshop. Je hebt plannen, producten, zelfs een opslagruimte voor de voorraad! Eigenlijk kun je zo van start gaan, maar helaas heb je niet de kennis en kunde in huis om een goede webshop te bouwen. Dat is niet zo gek, want een webshop bouwen, die aan alle verwachtingen van de consument vandaag voldoet, is behoorlijk lastig.

Er zijn tal van webshop-softwarepakketten verkrijgbaar op de markt. Ik heb ervoor gekozen om me te specialiseren in WooCommerce. Dit omdat WooCommerce draait op WordPress en enorm veel vrijheid biedt om een webshop naar wens in te richten. Ook zijn er veel plugins (deels zelfs gratis) beschikbaar om functionaliteiten toe te voegen aan een webshop. Zonder dat er direct allerlei programmeerwerk nodig is.

Voorbeeld webshop

Voordelen van een webshop beginnen

Een webshop beginnen vergt tijd, maar het heeft wel veel voordelen voor jou en je klanten. Hieronder een paar op een rij.

  • Een webshop (laten) maken is een snelle manier om je eigen bedrijf te beginnen. Daarnaast is het ook een betaalbare manier;
  • Jouw klanten hoeven zich niet aan te passen aan de openingstijden van fysieke winkels. Webshops hebben geen openingstijden, waardoor klanten producten online kunnen kopen wanneer het hen uitkomt;
  • Om een webshop te beginnen heb je geen pand nodig, mits je geen grote producten of voorraden moet inslaan. Het beheer kan gewoon vanuit huis, waardoor je bespaart op huur;
  • Je kunt inzichten krijgen in de statistieken van je webshop, zoals het surf- en koopgedrag van klanten. Hier kun je handig op inspelen.
  • Daarnaast kan de webshop over alle mogelijke betalingsmogelijkheden voorzien worden, zoals iDeal, Apple Pay, Creditcard, Klarna, Google Pay, etc., zodat er op een eenvoudige manier betaald kan worden.

Wat kost dat nou?

Iedere webshop staat op zich. Wat wil je ermee bereiken?  Hoeveel pagina’s en contactformulieren komen erop? Hoe zit je huidige huisstijl in elkaar?

Allemaal vragen die het moeilijk maken om een exact antwoord te geven op de vraag hoeveel een webshop kost. Als je een goede webshop hebt, gaat deze voor jou opbrengsten genereren.

Daarom werk ik liever met een intake-gesprek waarna ik met een offerte kom, zodat de prijs aansluit bij jouw wensen. Neem daarom ook contact met mij op en dan praten we verder.

Via de portfolio-pagina kun je een indruk krijgen van de verschillende websites.

Toch een kleine indicatie van prijzen?

Om toch een idee te krijgen: voor een webshop is er een “vanaf”-prijs van € 850,-. Hiervoor wordt dus de webshop gebouwd in jouw huisstijl en naar jouw wensen. Mochten er extra opties nodig zijn, die extra kosten met zich meebrengen, dan zal dit tijdens de intake naar voren komen.

Daarnaast heeft jouw webshop ook onderhoud (uitvoeren updates, maken backups, controle op virussen, etc.) nodig. Dit kun je zelf uitvoeren, maar ook hierbij kan ik helpen. Klik hier voor meer informatie over de onderhoudsmogelijkheden. Vanaf € 10,- per maand zit je veilig.

Tenslotte moet je er rekening mee houden dat het onderhouden van een webshop tijd kost. Artikelen, foto’s, maten, voorraden, artikelen verzenden en retour ontvangen. Het zijn allemaal zaken waar je jezelf bewust van moet zijn. Maar stop je er veel tijd en energie en wat liefde in, krijg je er ook veel voor terug. Daar ben ik van overtuigd.

“Een goede webshop verdient zichzelf snel terug!”